FRIPPES ÅKERI AB HAR HITTAT FRAMGÅNGSRECEPTET | OF Ekeri
OF Ekeri

FRIPPES ÅKERI AB HAR HITTAT FRAMGÅNGSRECEPTET

29.05.2019

FRIPPES ÅKERI AB HAR HITTAT FRAMGÅNGSRECEPTET

Vi anländer till Skövde och Frippes Åkeri för att deltaga i företagets fordonsdag. Samtliga enheter skall ses över, med allt från tvätt till diverse underhåll. När vi rullar in på gården står enheterna uppradade och den första tanken som slår oss är om vi har kommit en dag för sent. Samtliga enheter ser redan väldigt fina och välvårdade ut.
När vi kliver av bilen hälsar Fredrik Andersson, VD och grundare och Frippes Åkeri AB, oss välkomna. Ungefär samtidigt öppnar himlen sig och regnet öser ner. Vi tar oss skyndsamt in till kontoret där en lyxig frukost står uppdukad.

Runt bordet sitter drygt tjugo personer, sånär som på samtliga chaufförer har ställt upp på sin lediga dag, fantastisk uppslutning!
- Vi trivs bra med våra chefer, dem är alltid schyssta och ställer upp, klart man vill ge något tillbaka då, säger Fredrik Arderus, chaufför på åkeriet.

ekeri_easyloading

Ett företag som drivs av Far- och Son. Vi var alltså här på rätt dag, enheterna ska poleras och underhållas trots att deras kondition måste anses vara i mycket gott skick i jämförelse med många andra.
- Kontinuerligt underhåll ökar livslängden, ger bättre ekonomi i slutändan samt att det är bra marknadsföring, säger Andreas Andersson.
Andreas är son till Fredrik och började arbeta som chaufför på åkeriet år 2006. Idag tar han mer och mer administrativt jobb, de dagar då Fredrik kör lastbil ansvarar Andreas för kontoret och tvärt om.
- Att driva företag som far och son fungerar givetvis bra ibland och dåligt ibland, skrattar Andreas.
- Vi tänker olika men efter bra och konstruktiva diskussioner landar man i något som oftast blir riktigt bra, fyller Fredrick i.

Framgångsfaktorer Vi konstaterar snabbt att Frippes Åkeri AB är ett framgångsrikt företag på många sätt, man har fantastiskt skick på enheterna, duktiga chaufförer med en fungerande dialog och en riktigt bra ekonomi.
- Visst är vi framgångsrika företagare men utan bra chaufförer kommer man ingenstans, säger Andreas.
- Hur lyckas man då få bra chaufförer?
- Vi är själva med och jobbar, ibland får vi visa chaufförerna hur saker ska skötas och ibland får dem visa oss, det skapar en ömsesidig respekt!

ekeri_easyloading

Fredrik Andersson startade Frippes Åkeri AB år 2003, man etablerades i Skövde tack vare allt Volvogods, idag har företaget gått vidare och man kör konsumtions-, livsmedels- och byggnadsprodukter. För Dahls VVS-produkter körs 6 bilar om dagen i varje riktning. Allt detta löser man på 8 st. bilar, planeringen är givetvis A och O.
- Vi ligger alltid tre dagar före i planeringen, detta är bevisligen en framgångsmelodi. Ringer det en kund klockan 11.00 och vill ha last dagen efter så är vi dessvärre fulltecknade men bra planering vinner i längden!

Frippes Åkeri AB är en av OF Ekeri AB´s absolut trognaste kunder, den första vagnen köptes år 2004 då man behövde bra invändig bredd samt Ekeris surrskena i golvet. Därefter har åkeriet blivit Ekeri trogna och över 90 % av påbyggnaderna kommer från fabriken i Finland.

- Ekeri är oerhört slitstarka men samtidigt lättjobbade. Dem har dessutom ett riktigt bra andrahandsvärde. Ekeri har de överlägset bästa produkterna att jobba med, så enkelt är det, säger Andreas.
- Man moderniserar produkterna och är lyhörda på vad kunderna har för krav, det uppskattar vi. Dessutom ställer OF Ekeri AB alltid upp när det behövs, det kan vara allt från att man får hyra en släpvagn akut eller att dem gör allt för att fixa snabba leveranstider, fyller Fredrik i.
Vi summerar dagen hos Frippes Åkeri AB och konstaterat att nya moderna enheter i samband med bra service och underhåll är en framgångsmelodi, med en omstättning på 24 miljoner och en vinstmarginal på över 13 % är grabbarna från Skövde ett bevis på detta!

 


Follow Us


Facebook Instagram LinkedIn